Przepis na Babeczki z musem jabłkowym

A tak naprawdę to babeczki z masą krówkową, ale u mnie wszyscy mówią na nie babeczki z kajmakiem . A tak naprawdę to babeczki z masą krówkową, ale u mnie wszyscy mówią na nie
babeczki z kajmakiem
. Są słodkie w środku, z lekką, orzeźwiającą nutą dżemu, i kruche na zewnątrz. A do tego orzeszek. Takie babeczki często kupowaliśmy w cukierni, a przecież tak szybko można zrobić je samemu.
Kiedy ostatnio robiłam
babeczki z budyniem
, kilka postanowiłam zrobić pustych, tak, by nadziać je obłędnie słodkim nadzieniem. Jak dla mnie są idealne, słodycz masy krówkowej
perfekcyjnie
współgra z kruchym ciastem i babeczki nie są mdłe – są bardzo, bardzo dobre. To też zasługa dżemu, który jest pod słodką warstwą. Mniam.
Jeśli macie w domu masę krówkową albo słodkie mleko skondensowane, to zachęcam Was do zrobienia małych
babeczek z kajmakiem
, są idealne do herbatki. Smacznego. Szybkie babeczki z wiśniami Czekoladowe babeczki z chili są miękkie, słodkie i… lekko ostre. Rewelacyjne babeczki z
mąki pszennej razowej
z figą, o lekkim korzennym zapachu, a to za sprawą cynamonu, imbiru i posiekanych goździków. Te babeczki na pewno Wam posmakują, a przy okazji są zdrowsze, bo na mące razowej (zachęcam do przeczytania
więcej o typach mąki
).
Muffinki razowe z figą
przypominają troszkę, przynajmniej swoim cudownym korzennym aromatem,
muffinki pierniczkowe
. Jeśli nie macie pod ręką ani jednej świeżej figi, to możecie dodać bakalie lub inne ulubione owoce, jak w tych wspomnianych babeczkach.
W każdym razie musicie spróbować, bo są wyśmienite, smakują świetnie i można je jeść bez końca. A niebawem pokażę Wam kolejne przepisy z wykorzystaniem mąki razowej w innej roli niż do
chleba
. Smacznego. A tak naprawdę to babeczki z masą krówkową, ale u mnie wszyscy mówią na nie
babeczki z kajmakiem
. Są słodkie w środku, z lekką, orzeźwiającą nutą dżemu, i kruche na zewnątrz. A do tego orzeszek. Takie babeczki często kupowaliśmy w cukierni, a przecież tak szybko można zrobić je samemu.
Kiedy ostatnio robiłam
babeczki z budyniem
, kilka postanowiłam zrobić pustych, tak, by nadziać je obłędnie słodkim nadzieniem. Jak dla mnie są idealne, słodycz masy krówkowej
perfekcyjnie
współgra z kruchym ciastem i babeczki nie są mdłe – są bardzo, bardzo dobre. To też zasługa dżemu, który jest pod słodką warstwą. Mniam.
Jeśli macie w domu masę krówkową albo słodkie mleko skondensowane, to zachęcam Was do zrobienia małych
babeczek z kajmakiem
, są idealne do herbatki. Smacznego. Jeśli zastanawiasz się jak zrobić babeczki z kajmakiem, by były niezwykle smaczne, ten przepis będzie doskonałą inspiracją.

babeczki z – lista składników:

  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  • mus jabłkowy
  • 1/3 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki

babeczki z Jak zrobić

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

Białko ubija się z cukrem, aż powstanie gęsta piana na herbatniki z musem jabłkowym. Połącz żółtka i śmietanę. Zestalić proszek do pieczenia i mąkę przez przesianie. Przed dodaniem żółtek delikatnie wymieszaj mąkę z ubitymi białkami. Mus jabłkowy, jedną łyżeczkę ciasta i drugą łyżeczkę ciasta należy wlać do papilotek. Podgrzewać w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut. Na koniec pudrujemy.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *