Przepis na Babeczki z lemon curd i kremem mascarpon

babeczki z lemon curd – składniki:

  • masło
  • masło
  • LEMON CURD:
  • Jajko
  • cukier 100 gramów
  • ziemniaczana
  • mąka
  • CIASTO:
  • śmietana
  • serek mascarpone 100 g
  • KREM MASCARPONE:
  • skórka otarta z cytryny
  • cukier puder 1 łyżka
  • mąka
  • sok wyciśnięty z cytryn
  • żółtka 2 sztuki
  • żółtko 1 sztuka
  • cukier puder 0.5 szklanki

babeczki z lemon curd Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: naleśniki z pieczarkami i serem żółtym

Babeczki z nadzieniem z twarogu cytrynowego i mascarpone CIASTO: Każde z mocowań natnij nożem, natychmiast manipuluj ciastem i zamknij je w folii przed podaniem. Włóż do lodówki na 30 minut. Olej należy nałożyć na cały kształt babeczki. Hitter powinien przykryć foremki. Po upieczeniu studzimy na kratce przez 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. LEMON CURD: Podgrzej wszystkie składniki w garnku, często mieszając, z wyjątkiem margaryny. W ciągu pozostałych dwóch minut gotowania blenduj. Przed dodaniem pasty gotuj przez dodatkowe dwie minuty, często mieszając. Pozwól mu ostygnąć. LODY Z MASCARAPOON: Tuż przed zakończeniem ubijania śmietanki dodajemy cukier puder. Cheddar z mascarpone i bitą śmietanę należy wymieszać. Po ostygnięciu babeczek dodać mascarpone i krem cytrynowy. Uwzględnij naturalne składniki, takie jak mandarynki i banany. UWAGA: W przypadku jakichkolwiek dodatków krem cytrynowy można przechowywać w lodówce nawet przez siedem dni. nbsp;


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *