babeczki z lemon curd – składniki:
- masło
- masło
- LEMON CURD:
- Jajko
- cukier 100 gramów
- ziemniaczana
- mąka
- CIASTO:
- śmietana
- serek mascarpone 100 g
- KREM MASCARPONE:
- skórka otarta z cytryny
- cukier puder 1 łyżka
- mąka
- sok wyciśnięty z cytryn
- żółtka 2 sztuki
- żółtko 1 sztuka
- cukier puder 0.5 szklanki
babeczki z lemon curd Jak zrobić:
Zobacz koniecznie: naleśniki z pieczarkami i serem żółtym
Babeczki z nadzieniem z twarogu cytrynowego i mascarpone CIASTO: Każde z mocowań natnij nożem, natychmiast manipuluj ciastem i zamknij je w folii przed podaniem. Włóż do lodówki na 30 minut. Olej należy nałożyć na cały kształt babeczki. Hitter powinien przykryć foremki. Po upieczeniu studzimy na kratce przez 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. LEMON CURD: Podgrzej wszystkie składniki w garnku, często mieszając, z wyjątkiem margaryny. W ciągu pozostałych dwóch minut gotowania blenduj. Przed dodaniem pasty gotuj przez dodatkowe dwie minuty, często mieszając. Pozwól mu ostygnąć. LODY Z MASCARAPOON: Tuż przed zakończeniem ubijania śmietanki dodajemy cukier puder. Cheddar z mascarpone i bitą śmietanę należy wymieszać. Po ostygnięciu babeczek dodać mascarpone i krem cytrynowy. Uwzględnij naturalne składniki, takie jak mandarynki i banany. UWAGA: W przypadku jakichkolwiek dodatków krem cytrynowy można przechowywać w lodówce nawet przez siedem dni. nbsp;
Dodaj komentarz