Przepis na Babeczki z jagodami

Żytnie babeczki z jabłkami (ale można wrzucić dowolny owoc ja lubię też z gruszką). Babeczki z jabłkami zrobicie szybko, a jeszcze cieplutkie możecie zabrać ze sobą gdziekolwiek. Czy to nie pysznie spakować taką babeczkę do koszyczka i wyruszyć na mały spacer?
Babeczki z jabłkami
zrobicie szybko, a jeszcze cieplutkie możecie zabrać ze sobą gdziekolwiek. Możecie je też zjeść, nigdzie się nie ruszając. 🙂 Są pyszne, mięciutkie i z jabłuszkiem w środku.
Do takich
babeczek z jabłkami
najlepsze są kwaskowate, soczyste jabłka, ale i z papierówkami
będą
smakować wyśmienicie. Ciasto jest mięciutkie, nie za suche, po prostu smaczne. Zachęcam Was do zrobienia i jak zawsze zapraszam na film z przygotowywania tych smakołyków. Kolejne babeczki wytrawne, tym razem
muffiny z pomidorami, serem feta
i przyprawami. Są smaczne, miękkie i podejrzanie szybko znikają z talerzy. 🙂
Jeśli nie macie świeżych pomidorów, możecie wykorzystać suszone, babeczki wyjdą wtedy jeszcze bardziej aromatyczne. Zamiast fety możecie dać kawałki mozzarelli w kulce lub innego ulubionego sera. W każdej kombinacji wyjdzie pysznie. Smacznego. Kolejne babeczki wytrawne, tym razem muffiny z pomidorami, serem feta i przyprawami. Dziś polecam Wam babeczki z jagodami. Dziś polecam Wam babeczki z jagodami. Jagody wyjęłam z zamrażarki bo czas robić porządki w mrożonkowych zapasach. I dodatkowo do babeczek wykorzystałam same białka. Przyznam, że pierwszy raz piekłam je nie dając całych jajek. I wiecie co ? Babeczki wyszły delikatne i bardzo puszyste. I na dodatek nie zmarnowałam żółtek bo zrobiłam je na pasteryzowanych białkach.

Składniki na babeczki z jagodami:

  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • jagody
  • 1 cukier waniliowy
  • 1/4 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 kostki margaryny
  • 3 jajka

babeczki z jagodami Jak zrobić

Zobacz także: inna receptura

Ciasteczka z jagodami Mąkę, jajka, mleko, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy i margarynę wymieszać w misce na jednolitą masę. Umieść papierowe foremki na blasze do pieczenia. Następnie w tym momencie napełnij foremki łyżką gracza, ułóż jagody i przykryj jeszcze jedną łyżką hittera. Babeczki włożyć do brytfanny i piec w temperaturze 180 stopni przez 25 do 30 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *