Przepis na Babeczki z daktylami

Składniki na babeczki z daktylami:

  • 60 g cukru
  • 180 g daktyli
  • 300 g mąki
  • 60 g masła
  • 300 ml gorącej wody
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

babeczki z daktylami Przygotowanie:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Daktyle w muffinkach Ugotować daktyle na maśle i ostudzić. Zmiel daktyle z odrobiną mąki w robocie kuchennym. W misce wymieszaj cukier, jajka i roztopione masło. Dodaje się gorącą wodę i przesianą mąkę. Składniki całkowicie połączyć. Ciasto należy wlać do wysmarowanych masłem foremek lub foremek. Podgrzewać około 2 godzin. 200 stopni Fahrenheita.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *