Przekąska na imprezowy stół 🙂
babeczki z ciasta francuskiego – lista składników:
- słodka papryka, zioła prowansalskie
- 10 dkg sera żółtego
- 15 dkg szynki
- 1 puszka marchewki z groszkiem
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 mała czerwona cebula
babeczki z ciasta francuskiego Jak przygotować
Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura
1. Wyłóż formę do bułek 12 kwadratami podgrzanego ciasta francuskiego, pokrojonego na kwadraty. Na każdej babeczce powinna znajdować się łyżka zubożonej marchwi i groszku. Na babeczkach równomiernie rozłóż szynkę i posiekaną cebulę. Posyp kilka smaków i zmielony cheddar na wierzchu. Umieścić na grillu przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać na zimno lub gorąco. Mieć smaczny posiłek!
Dodaj komentarz