babeczki z budyniem czekoladowym – lista składników:
- ciasto:
- 60g cukru pudru
- jajko
- mleko
- nadzienie:
- 5 łyżek masła
- op. budyniu czekoladowego
- 130g mąki
- pszennej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
babeczki z budyniem czekoladowym Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
Babeczki z budyniem czekoladowym Mąka, masło, cukier puder i jajko przesiane przez proszek do pieczenia zostały dodane do ciasta. Uformuj kulę, owiń ją folią spożywczą i wstaw do lodówki na 60 minut. wg. Zgodnie z przepisem na grupie ugotowałam budyń, zmniejszając ilość użytego mleka o 1/4, aby wyszedł gęsty. Rezygnuję z udawania nadmiernego myślenia. Rozłóż osiem foremek z pogniecionego materiału. Foremki należy wyłożyć pozostałą 1/3 ciasta. Do każdej formy należy włożyć budyń. Rozwałkuj pozostałe ciasto i wytnij osiem wierzchołków pustą foremką do ciastek. Kiedy ostrożnie dociskałam koła ciasta do już wypełnionych foremek, budyń wylewał się z brzegów, ale nie uciekał. Po pieczeniu przez 25-30 minut w 180 stopniach podawaj z cukrem pudrem.
Dodaj komentarz