Przepis na Babeczki z borówkami lub jagodami

Przepysznie pachnące letnie babeczki.

babeczki z borówkami – lista składników:

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 1/4 szkl. mąki pszennej
  • 1 mała torebka cukru waniliowego
  • 1/2 szkl. mleka
  • 125g miękkiego masła
  • 2 jajka
  • 3/4 szkl. cukru
  • ok. 1-1 1/2 szkl. borówek lub jagód

babeczki z borówkami Jak zrobić:

Zobacz również: inny przepis

Asia’s Matters of Taste, przepis. Warto wspomnieć o tych babeczkach, ponieważ można je zrobić szybko i mają pyszny smak. 2 Rozgrzej piekarnik do około 160 stopni. Margarynę, cukier i cukier waniliowy ucierać w blenderze przez kilka sekund na gładką masę. Po dodaniu każdego jajka z osobna, ubijaj jeszcze chwilę. Wymieszaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, zanim powoli dodasz mleko. 3 Umieść papierowe kubki w planie bułek i napełnij je około 3/4 mieszanki. Powstało 12 muffinek. Każdy biszkopt powinien zawierać jagody lub jagody (ilość ostatecznie zależy od Ciebie). Zamiast formy na muffiny można użyć innej formy, ale myślę, że keksówka lub inna mała byłaby najlepsza, bo ciasta nie będzie dużo. Podgrzewaj herbatniki przez około 15 minut lub do momentu, aż wykałaczka wyjdzie czysta. Do wyboru są dwie opcje: polewa lub oprószona cukrem pudrem. Zjedz cudowną kolację!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *