Przepis na Babeczki wytrawne z łososiem

Składniki na babeczki wytrawne z łososiem:

  • 1 jajko
  • 1 szkl mąki
  • 1/3 czerwonej papryki
  • 50 g wędzonego łososia
  • 6 kulek mini mozzarelli
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia, soli
  • 4 łyżki jogurtu

babeczki wytrawne z łososiem Jak przygotować:

Zobacz także: inna receptura

Suche herbatniki z łososia Drobno posiekaj i przechowuj mozzarellę. Łososia i pokrojoną czerwoną paprykę należy odłożyć na bok. Wbij jajko do miski, dodaj olej i jogurt i wymieszaj. Następnie należy dodać przyprawy i mąkę. Na koniec dodaj ser cheddar, paprykę i łososia. Łyżką przełożyć masę do papierowych kubeczków (na jedną babeczkę robi się jedną łyżkę masy). Pieczemy 30 minut w 180 stopniach w nagrzanym piekarniku.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *