Przepis na Babeczki twarogowe ze śmietaną

babeczki twarogowe – składniki:

  • cukier 1 łyżka
  • babeczki
  • dżem z czarnej porzeczki
  • twaróg 25 dkg
  • kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
  • cukier waniliowy 1 łyżeczka
  • margaryna
  • śmietana
  • Dodatkowo
  • mąka
  • pszenna
  • żelatyna

babeczki twarogowe Jak przygotować

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

Babeczki twarogowe z kremem Pierwszym krokiem jest ułożenie składników ciasta. Zagnieść ciasto, dodać posiekaną margarynę i przechowywać w lodówce po wymieszaniu mąki z twarogiem. Ciasto można zrobić nawet dzień wcześniej. Wykonaj schłodzony hitter i cięte kwiaty o strukturze proporcjonalnej do wielkości kształtu. Napełnij każdą babeczkę suchymi ziarnami fasoli po umieszczeniu świeżych kwiatów w 12-częściowej formie na muffinki. Piecz formę przez około dziesięć minut w nagrzanym piekarniku przed wyjęciem fasoli i pieczeniem babeczek przez chwilę. Żelatynę należy rozpuścić w zimnej wodzie. Gdy zacznie się rozszerzać, zalewamy go przegotowaną wodą, blendujemy, a następnie stale schładzamy wodę. Po rozpuszczeniu espresso w niewielkiej ilości wody pozwól mu ostygnąć. Śmietanę ubić z cukrem, na sam koniec dodać żelatynę i kawę. Krem należy przechowywać w lodówce, aż stwardnieje. Każda babeczka otrzymała łyżeczkę ulubionego przez nas dżemu lub dżemu z czarnej porzeczki. Używając rękawa cukierniczego, rozsmarować krem na dżemie, gdy zastygnie. Najwyższy punkt każdej babeczki można posypać chipsami lub posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Stanowczo POLECAM!!!! nbsp;


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *