babeczki truskawkowe – składniki:
- 1/2 szkl cukru
- 2 żółtka
- cukier
- bita śmietana
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- BABECZKI:
- NADZIENIE:
- 15 dag margaryny
- 1 kg truskawek
- mały jogurt
- 150 g gęstej śmietany
- łyżka gęstej śmietany
- 1 cukier waniliowy
- 1,5 szkl mąki
babeczki truskawkowe Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis
Truskawki i babeczki: 1 Truskawki obrać i umyć. Przygotuj dość gęsty koktajl, łącząc pozostałe truskawki z jogurtem i śmietaną, zostawiając kilka małych truskawek do dekoracji. 2 Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy kilka łyżeczek cukru pudru i margarynę siekamy nożem. Dodaj pozostałe mocowania, natychmiast manipuluj i wstaw do lodówki na zasadniczo 60 minut. Użyj foremki, aby usunąć ciasto po wykonaniu go do grubości około 3 mm. Używamy kawałków mieszanki do wyłożenia nasmarowanych form. Przygotowane babeczki po podgrzaniu przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni nadziewane są mieszanym napojem truskawkowym, truskawkami i bitą śmietaną.
Dodaj komentarz