Przepis na Babeczki truskawkowe

babeczki truskawkowe – składniki:

  • 1/2 szkl cukru
  • 2 żółtka
  • cukier
  • bita śmietana
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • BABECZKI:
  • NADZIENIE:
  • 15 dag margaryny
  • 1 kg truskawek
  • mały jogurt
  • 150 g gęstej śmietany
  • łyżka gęstej śmietany
  • 1 cukier waniliowy
  • 1,5 szkl mąki

babeczki truskawkowe Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Truskawki i babeczki: 1 Truskawki obrać i umyć. Przygotuj dość gęsty koktajl, łącząc pozostałe truskawki z jogurtem i śmietaną, zostawiając kilka małych truskawek do dekoracji. 2 Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy kilka łyżeczek cukru pudru i margarynę siekamy nożem. Dodaj pozostałe mocowania, natychmiast manipuluj i wstaw do lodówki na zasadniczo 60 minut. Użyj foremki, aby usunąć ciasto po wykonaniu go do grubości około 3 mm. Używamy kawałków mieszanki do wyłożenia nasmarowanych form. Przygotowane babeczki po podgrzaniu przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni nadziewane są mieszanym napojem truskawkowym, truskawkami i bitą śmietaną.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *