babeczki ponczowe – lista składników:
- 1 łyżeczka spirytusu
- skórka pomarańczowa
- esencja rumowa
- 5 łyżek cukru
- 3 dag drożdży
- 1 i 1/2 szklanki cukru
- 3 jajka
- 1 szklanka mleka
- Syrop do nasączania:
- sól
- 3 szklanki mąki
- owoce z syropu
- 1 i 1/2 szklanka wody
- 1 kostka margaryny
babeczki ponczowe Jak zrobić:
Zobacz koniecznie: inna receptura
Babeczki ponczowe Przelej mąkę do miski. W ciepłym mleku wymieszaj 1 łyżeczkę mąki i 1 łyżeczkę cukru, aby rozpuścić drożdże. Połączyć i postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Z cukrem ubić ogrzane jajka. odrobina soli i skondensowanego ciepłego tłuszczu. Dodaj tyle ciepłego mleka, aby rozrzedzić mieszankę, nie powodując jej nadmiernej gęstości. Posmarowane tłuszczem foremki ułożyć na blasze do pieczenia. Po napełnieniu mieszanki foremki do poziomu części cala, pozwól im wznieść się w ciepły region. Przygotuj syrop, używając: Wymieszaj rum i kwintesencję likieru przed schłodzeniem pomarańczy i wody z cukrem. W nagrzanym piekarniku piecz babeczki przez około 30 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Ciasto wchłonie płyn. Na babeczkach umieść w szczelinach produkt organiczny, który został usunięty z syropu.
Dodaj komentarz