Przepis na babeczki/muffinki z marcepanem i syropem klonowym

szybkie i pyszne

muffinki z marcepanem – składniki:

  • jajka, 4 szt.
  • Syrop klonowy, 1/2 szklanki
  • mąka, 1 szklanką
  • 5 łyżek mleka
  • cukier, 1/3 szklanki
  • proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
  • masło miekkie, 75 gram
  • migdały, polewa czekoladowa, orzeszki itp do dekoracji
  • cukier waniliowy, 1 op. małe
  • chlebek marcepanowy mały, 1 szt.

muffinki z marcepanem Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: bezowe ciasteczka

Masło, cukier i cukier waniliowy należy ubić razem na jasną i puszystą masę. Do masy jajecznej dodać mleko, syrop klonowy, mąkę i proszek do pieczenia. Jedną łyżkę mieszanki należy wypełnić dwiema foremkami na babeczki lub papierowymi foremkami. Po pokrojeniu chleba na kawałki wielkości kęsa, nałóż łyżkę ciasta na każdą babeczkę. Masa powinna wystarczyć na około 13 babeczek i piec około 20 minut w temperaturze 5°C. Babeczki można udekorować jak tylko wystygną 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *