Pyszne babeczki z kremem z batoników, które zasmakują nie tylko najmłodszym. Z batonikami smakują jeszcze lepiej
Składniki na babeczki milky way:
- Składniki na 12 babeczek:
- BABECZKI:
- 300 ml. śmietanki 30%
- 4 łyżki mleka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 2 batoniki Milky Way
- KREM:
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 150g masła
- 3/4 szklanki cukru
- 2 łyżki kakao
- 4 batoniki Milky Way
- 2 jajka
babeczki milky way Jak zrobić
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura
1. Ponieważ krem musi schłodzić się przez kilka godzin po przygotowaniu, najpierw robimy bazę. Możesz przyspieszyć ten cykl, wkładając go do lodówki i okresowo mieszając, aby nie zamarzł, ale szybko się ochłodził. Batony pokroić w plastry i dodać do śmietany w rondelku. Stale mieszaj mieszaninę na małym ogniu, aż batoniki się rozpuszczą. Nie jest przez nas doprowadzany do wrzenia. Zmniejszyliśmy objętość. 2. Dodaj cukier i ubij pastę po upłynnieniu, aż będzie lekka i miękka. 3. Dodawaj po jednym jajku, aż dobrze się połączą. Wymieszaj wszystkie suche składniki razem w innej misce, a następnie dodaj je i mleko do mieszanki margaryny i mieszaj, aż się połączą. 4. Do wyłożenia foremek lub tacek na babeczki należy użyć papierowych kubków. Pozostałe dwa paski należy pokroić na dwanaście kwadratów lub po jednym na każdą babeczkę. Łyżką rozprowadź biszkopt w papilotkach. Zaczynamy od rozłożenia skromniejszej porcji ciasta i udekorowania batonem oraz drugą warstwą masy, która jest minimalnie grubsza niż ta na spodzie. Całość powinna wypełnić 3/4 szklanki. 5. Babeczki powinny być gotowe przez około 25 minut w temperaturze 190°C. suchy przedmiot) KREM: Ubić schłodzony spód na sztywne ciasto. Wystudzone babeczki smarujemy śmietaną i układamy na wierzchu gładkie gwiazdki.
Dodaj komentarz