Przepis na Babeczki marcepanowe z kremem porzeczkowym

babeczki marcepanowe – składniki:

  • papier do pieczenia
  • foremki-literki
  • 140 g miękkiego masła
  • forma do muffinek z 24 wgłębieniami
  • 24 papierowe papilotki do babeczek
  • różowy
  • 50 dag cukru 50 dag masy marcepanowej
  • żółty
  • 50 g mielonego tłustego twarogu
  • 100 g plastycznej masy cukrowej
  • czerwony i niebieski barwnik spożywczy
  • 3 jajka 80 g mielonych migdałów
  • 1 łyżka cukrowych perełek do dekoracji
  • 80 g mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Na krem: 100 g konfitury z czerwonych porzeczek
  • trochę cukru pudru do oprószenia stolnicy Na 150 miękkiego masła

babeczki marcepanowe Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *