Przepis na Babeczki kokosowe bezglutenowe

Babeczki z mąki kokosowej z dżemem porzeczkowym.

babeczki kokosowe – składniki:

  • Dżem porzeczkowy 1/2 słoiczka
  • Nasiona chia, siemię lniane po 1 łyżce
  • Miód 3-4 łyżki
  • Mąka ziemniaczana 1 łyżka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • Mąka kokosowa 6-7 łyżek
  • Jajko 1 szt

babeczki kokosowe Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: gofry z ciasta francuskiego

1 Połącz mąkę ziemniaczaną, nasiona chia, kokos, siemię lniane i proszek do pieczenia w misce. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką w szklance przegotowanej, schłodzonej wody przed dodaniem miodu i jajka. Dodaj wodę, aby mieszanina była „plastyczna”, jeśli jest zbyt wolna. Umieścić ciasto w dziesięciu silikonowych foremkach i wypełnić je dżemem porzeczkowym, robiąc w cieście wgłębienia. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *