Babeczki z mąki kokosowej z dżemem porzeczkowym.
babeczki kokosowe – składniki:
- Dżem porzeczkowy 1/2 słoiczka
- Nasiona chia, siemię lniane po 1 łyżce
- Miód 3-4 łyżki
- Mąka ziemniaczana 1 łyżka
- łyżeczka proszku do pieczenia
- Mąka kokosowa 6-7 łyżek
- Jajko 1 szt
babeczki kokosowe Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: gofry z ciasta francuskiego
1 Połącz mąkę ziemniaczaną, nasiona chia, kokos, siemię lniane i proszek do pieczenia w misce. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką w szklance przegotowanej, schłodzonej wody przed dodaniem miodu i jajka. Dodaj wodę, aby mieszanina była „plastyczna”, jeśli jest zbyt wolna. Umieścić ciasto w dziesięciu silikonowych foremkach i wypełnić je dżemem porzeczkowym, robiąc w cieście wgłębienia. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut.
Dodaj komentarz