Przepis na Babeczki keksowe

Lukrowane babeczki keksowe z kolorowymi posypkami.

babeczki keksowe – lista składników:

  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki,
  • kilka kropel aromatu pomarańczowego,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • mieszanka keksowa 100 g,
  • szklanka mleka,
  • kolorowe posypki
  • jajko,
  • 1/2 szklanki oleju,

babeczki keksowe Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

1. Do jednej miski mieszamy mokre (jajko, mleko i olej), a do drugiej suche (mąka, cukier, proszek do pieczenia). Połącz w jedną całość, aby uzyskać jednolitą masę. Na koniec dodać mieszankę ciasta orzechowego i kilka kropel aromatu pomarańczowego. Mieszamy. Wypełnij foremki do 3/4 wysokości. Przygotuj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez blisko 20 minut. Gdy babeczki ostygną, posyp je posypką i zamroź.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *