Lukrowane babeczki keksowe z kolorowymi posypkami.
babeczki keksowe – lista składników:
- 1/2 szklanki cukru
- 2 szklanki mąki,
- kilka kropel aromatu pomarańczowego,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- mieszanka keksowa 100 g,
- szklanka mleka,
- kolorowe posypki
- jajko,
- 1/2 szklanki oleju,
babeczki keksowe Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
1. Do jednej miski mieszamy mokre (jajko, mleko i olej), a do drugiej suche (mąka, cukier, proszek do pieczenia). Połącz w jedną całość, aby uzyskać jednolitą masę. Na koniec dodać mieszankę ciasta orzechowego i kilka kropel aromatu pomarańczowego. Mieszamy. Wypełnij foremki do 3/4 wysokości. Przygotuj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez blisko 20 minut. Gdy babeczki ostygną, posyp je posypką i zamroź.
Dodaj komentarz