Przepis na Babeczki kakaowe z czekoladą

To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne. Jest to przy okazji bazowy przepis na muffinki. Do środka można wrzucać ulubione dodatki – orzechy, skórkę pomarańczową, , żurawinę, rodzynki, płatki migdałowe i inne bakalie wg uznania. Można też za jednym razem zrobić każdą babeczkę inną.

Składniki na babeczki kakaowe:

  • Składniki mokre:
  • Niepełna szklanka cukru
  • 2 łyżeczki kakao
  • gorzka czekolada
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • Składniki suche:
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki oleju
  • Dodatki:
  • 250 g mąki

babeczki kakaowe Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

1. Wymieszaj mokre ścinki w jednej misce, a suche w drugiej. Połączyć, a następnie krótko zmiksować. Do ciasta dodać posiekaną czekoladę i kakao (porcję tabliczki lub więcej, porcję czekolady można zostawić w babeczkach i posypać wierzch). Wrzuć gracza do patelni do bułek do 3/4 jej poziomu. Pieczemy około 20 minut w 200 stopniach. Cukier puder można posypać lub polać biszkopty.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *