Przepis na Babeczki jogurtowe z jagodami

Składniki na babeczki jogurtowe z jagodami:

  • łyżka mąki
  • 100-120 ml oleju
  • 1 łyżka cukru
  • 300g mąki
  • 2 jajka
  • 200 g jagód
  • 200 ml jogurtu
  • płatki migdałowe na wierzch
  • łyżka soku z cytryny
  • 2-3 łyżeczki cukru z wanilią
  • dodatkowo:
  • szczypta soli
  • 120 g cukru
  • 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Mokre składniki:
  • Suche składniki:

babeczki jogurtowe z jagodami Przygotowanie

Zobacz także: naleśniki z wodą gazowaną

180 stopniach w piecu konwekcyjnym wypiekano jagodowe babeczki jogurtowe. Napełnij pojemnik na herbatniki papierowymi kubeczkami lub posmaruj go pastą do smarowania. W jednej misce skonsoliduj suche mocowania i mokre mocowania. W misce połącz zmiksowane mokre i suche mocowania, mieszając delikatnie, ale nie do końca (na przykład widelcem). Im bardziej zaniedbamy to, tym bardziej puszyste będą bułki. Ostatnie rozwinięcie: oprószone mąką borówki na pół. Po napełnieniu foremek do 3/4 posyp pozostałymi jagodami i kawałkami migdałów. Piecz przez około 15-20 minut lub do uzyskania złotego koloru.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *