Przepis na Babeczki czekoladowo orzechowe

babeczki czekoladowo orzechowe – lista składników:

  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego lub śmietankowego
  • włoskich
  • pszennej
  • 15 dkg cukru
  • 25 dkg mąki
  • 5 dkg czekolady gorzkiej (pół tabliczki)
  • 1 całe jajko
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 ml mleka
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 7,5 dkg masła
  • 10 dkg orzechów

babeczki czekoladowo orzechowe Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka

Czekoladowe muffiny z masłem orzechowym: Roztop masło w rondelku i pozwól mu ostygnąć przed zrobieniem muffinek. W misce łączymy suche wiórki z wyjątkiem orzechów i czekolady. W osobnej misce ubij jajko. Dodać ekstrakt waniliowy, schłodzone masło i mleko. Połącz suche i mokre składniki łyżką. Dodaj mielone orzechy i kawałki czekolady. Nadzienie powinno wypełnić foremki więcej niż do połowy. Podgrzewać około 15 minut w 200 stopniach. Po odprężeniu możesz ozdobić, co uznasz za stosowne: lukier, drażetki cukrowe i lukier w cieniu. Regulacja dania: https://gotujmy.pl/muffiny-czekoladowe,przepisy,54193.html


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *