Przepis na Babeczki cytrynowe z lukrem i malinami

Ulubione babeczki moich dzieci , z lukrem i owocami smakują wybornie.

babeczki cytrynowe z lukrem – lista składników:

  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • szklanka mąki pszennej
  • maliny do dekoracji
  • szklanka cukru
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 4 duże jajka
  • 1 cukier wanilinowy
  • 2 łyżki mleka
  • lukier:
  • 200 g masła
  • 1 cytryna
  • 10 łyżek cukru pudru

babeczki cytrynowe z lukrem Jak zrobić

Zobacz także: inna receptura

powinien być w stanie stanąć na powietrzu. Po stopieniu pozwól masłu ostygnąć. Używając wrzącej wody do skalowania cytryny, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Wymieszaj cukier waniliowy, cukier i jajka, aż będą miękkie. Dodawanie schłodzonego masła, przesianych suchych składników, soku z cytryny, startej skórki i cytryn powinno odbywać się etapami. Chwilowo miksuj wszystko blenderem, aż będzie bardzo dobrze połączone. Włóż odtwarzacz do kształtu babeczki, który został przymocowany wkładkami. Planujemy pieczenie babeczek przez około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C. Mleko, cukier puder i sok z cytryny miksujemy na gładką masę. Użyj lukru i malin, aby ożywić babeczki.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *