Przepis na Babeczki cynamonowe z jabłkiem i gruszką

Składniki na babeczki cynamonowe:

  • 2 łyżki cukru (najlepiej brązowego),
  • 1 większe jabłko
  • 1/2 gruszki.
  • 110 g mąki
  • szczypta soli
  • łyżeczka cynamonu
  • łyżka miękkiego masła
  • ok. 90-100 ml mleka
  • łyżeczka proszku do pieczenia,

babeczki cynamonowe Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

Babeczki kruche z masą jagodową cheddar Rozsiej mąkę na stolnicy, pochyl ją, dodaj żółtka i zimną margarynę, pokrój nożem. Dodaj cukier waniliowy i cukier puder do mieszanki i masuj. Uformuj kulę, zawiń ją w folię samoprzylepną i pozostaw do ostygnięcia na 60 minut. Ciasto pieczemy w foremkach około 15 minut w 180 stopniach. Po wyjęciu z foremek pozostaw letnie babeczki do ostygnięcia na metalowej kratce. Ostudzone babeczki odstawić do stężenia z jagodową masą cheddar. Po ubiciu kremu wirusowego na gładką masę, wymieszaj z cukrem pudrem. Zrób odrobinę bitej śmietany końcówką gwiazdki i umieść ją na każdej babeczce. Masa z serka jagodowego: Aby zrobić mus, połącz jagody, cukier puder i sok z cytryny. Wymieszaj normalny jogurt i śmietankowy cheddar z rasą, aż będzie gładka. Dodaj sos z jagodami. Zmiksuj żelatynę z jagodową masą cheddar zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Masę w kruchych babeczkach schładzamy, aż zacznie twardnieć. Bita śmietana Ubij razem cukier puder i zimną śmietanę, aż będzie sztywna.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *