Przepis na Babeczki bez pieczenia z nadzieniem piankowo

Do tego przepisu wykorzystać wszystkie ” resztki” ze słodkiej szafki jakie Wam zostały. U mnie to herbatniki i pianki marsmallow

babeczki bez pieczenia – lista składników:

  • 140 g masła
  • Korpusy :
  • 1 śmietan-fix
  • Dodatkowo:
  • 200 ml śmietany 30%
  • Krem śmietanowy:
  • Rurki waflowe
  • Różowy barwnik- opcjonalnie
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 140 g herbatników
  • 250 ml śmietany 30%
  • Aromat migdałowy
  • 150 g pianek marsmallow
  • Posypka cukrowa
  • Krem piankowy:

babeczki bez pieczenia Jak przygotować:

Zobacz również: inna ciekawa receptura

1. Muszle: Pasta powinna lekko ostygnąć. Zmiel herbatniki w pojemniku blendera. Po przeniesieniu dodaj zapach i margarynę do miski. Zmiksuj całkowicie. Przedmioty gracza należy umieścić w silikonowych foremkach na ciastka. Wypełnij boki i spód. Wstawić do lodówki na około 60 minut. 2. Gładka piana: Umieść miskę do spieniania nad garnkiem z wrzącą wodą. Wyeliminuj pianki. Dodaj trochę wody, aby przyspieszyć komunikację. Odśwież wszystkie strony. Połącz pokruszone pianki marshmallow ze śmietaną, aby uzyskać stałą mieszankę. Należy nałożyć krem do ciała. 35 minut w lodówce. 3. crème brulee: Do ubicia śmietany używa się cukru. Dodać zagęszczacz do utwardzenia masy. Po odłożeniu kilku łyżek kremu na bok, pokoloruj go. Krem można wykorzystać do zaprojektowania babeczek w dwóch tonacjach. Zakończ posypką i cylindrami. Weź udział w kolacji!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *