To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki z bananami i orzechami. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne. Moje dziecko je uwielbia.
babeczki bananowe z orzechami – lista składników:
- 2 szklanki mąki
- 1 jajko
- 2/3 szklanki cukru
- 1/2 szklanki oleju
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 2 średnie banany
- 2-3 garście orzechów włoskich
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
babeczki bananowe z orzechami Przygotowanie:
Zobacz także: inny ciekawy przepis
1. W misce rozgnieść banany widelcem. Dodaj olej roślinny, mleko, jajko i wszystko wymieszaj trzepaczką. W innej misce połącz mąkę, cukier, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia. Tarcie orzechów Połącz mokre i suche skrawki w misce z 34 procentami orzechów. Ostrożnie i szybko wymieszaj łyżką, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Za pomocą trzepaczki napełnij foremki na herbatniki do 3/4 wysokości. Wykończ pozostałymi orzechami. Babeczki należy piec około 30 minut w 180 stopniach. suchy patyczek Umieść ruszt nad babeczkami upieczonymi w opiekaczu. Po pięciu minutach możesz wyjąć je z formy i pozwolić im całkowicie ostygnąć.
Dodaj komentarz