Przepis na Aromatyczne pączki na budyniu

Wypróbowany przepis na „Aromatyczne pączki na budyniu”

Składniki na pączki na budyniu:

  • 1 kg mąki i do podsypania
  • cukier puder do posypania
  • olej do smażenia
  • 6 żółtek
  • 25 dag margaryny
  • 1/2 szkl. cukru kryształu
  • 10 dag drożdży
  • opak. budyniu waniliowego (na 1/2 l mleka)
  • 2 szkl. wody. Dodatkowo marmolada do nadziania
  • 2 jaja

pączki na budyniu Jak zrobić

Zobacz również: inna receptura

75 min • Porcja 420 kcal • Koszt sztuki ok. 50 gr. • Wychodzi około 30 kawałków 2 Margarynę podzieliłam na kawałki, włożyłam do miski i zalałam gorącym budyniem, który gotowano w dwóch szklankach wody. Dodaj mąkę, rozgniecione drożdże, ubite z cukrem żółtka i całe jajka, gdy tylko ostygną. Ciasto jest masowane – powinno odpaść bez problemu. Zostawiłem do wyschnięcia na powietrzu. 3 Następnie nałóż pałkarza na gr. około. 1 cm, a następnie pokroić koła o wymiarach 10 do 11 cm. Na środek każdego nałożyć łyżeczkę marmolady, następnie uformować z ciasta kulki i skleić je ze sobą. Zostawiłem do wyschnięcia na powietrzu. 4 Pączki smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju w szerokim rondlu. Do ich dekoracji używam lukru lub cukru pudru. Źródło: Kobiety i życie


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *