angielskie pączki – lista składników:
- 3 szklanki mąki
- 6 jajek
- 1/3 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 serki waniliowe
- olej do smażenia
angielskie pączki Jak zrobić:
Zobacz także: inny ciekawy przepis
Angielskie pączki Wymieszaj cheddar i jajka w misce. Całkowicie wymieszaj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. W tym momencie dodać cukier, proszek do pieczenia i przesączoną mąkę. Jeszcze raz całkowicie wymieszaj wszystkie mocowania mieszanki. Garnek nagrzeje się po dodaniu do niego oleju. Gdy mieszanka będzie gorąca, użyj małej łyżki (trudne, ponieważ ciasto przykleja się do łyżki). Na oleju obsmaż pączki z każdej strony. Po upieczeniu pączki należy przełożyć na talerz, ostudzić, a następnie posypać cukrem pudrem.
Dodaj komentarz