Jak zrobić Złote naleśniki z farszem z cukinii

Składniki na naleśniki z farszem z cukinii:

  • ciasto:1 szkl mleka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g twarogu półtłustego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 szkl wody gazowanej
  • farsz: 1 mała cukinia
  • 1 szkl mąki
  • 2 łyżki oleju
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki oleju
  • pszennej
  • 1 łyżeczki suszonych pomidorów
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka pieprzu

naleśniki z farszem z cukinii Przygotowanie:

Zobacz także: inna ciekawa receptura

Złote naleśniki z nadzieniem z cukinii W misce połączyć składniki ciasta. aż nie pozostaną żadne grudki. Pozwól mieszance odpocząć przez 30 minut. Czas na farsz: Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, a następnie zetrzeć cukinię na tarce o dużych oczkach. Na patelni podsmaż na oleju cebulę i czosnek. Dodaj cukinię na patelnię, gdy cebula zacznie się rumienić. Smażymy razem, doprawiając, aż cukinia puści soki. Zgniatając go i odparowując wodę, można zrobić twaróg. Po pewnym czasie gotowania zdejmij patelnię z gazu. Aby zrobić cienkie naleśniki, rozgrzej patelnię, która będzie używana do smażenia. Ciepłe naleśniki napełnij farszem, przesuwając je do góry. Mieć smaczny posiłek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *