Jak zrobić Zielone naleśniki z pesto i ricottą

Prosta w przygotowaniu alternatywa dla tradycyjnych naleśników. Dania wegetariańskie to idealne pole do kulinarnych eksperymentów!

Składniki na naleśniki z pesto:

  • pieprz
  • 50 g orzeszków pini
  • 100g ricotty
  • 1 szklanka mąki
  • olej do smażenia
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 jajka
  • Składniki pesto
  • szczypta soli
  • 1 avocado
  • 50g tartego parmezanu
  • 100ml jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • Składniki naleśników
  • sól
  • Dodatki
  • 100ml oliwy
  • 50g rukoli
  • sok z 1 limonki
  • kilka plastrów wędzonego łososia

naleśniki z pesto Przygotowanie:

Zobacz także: inna receptura

Pyszny! Połącz wszystko w pesto. Ubij białka na sztywno w misce MUM. Gdy białka są w osobnej misce, dodaj żółtka, mleko i mąkę do miski miksującej. Składniki mieszamy do uzyskania konsystencji naleśników. Do masy dodać białka i wcześniej przygotowane pesto. Miksuj, aż wszystko się połączy. Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju i przypalamy naleśniki z niedawno uformowanej masy. Do ricotty można dodać jogurt, przyprawy i sok z limonki. Połącz to wszystko. Umieść łyżkę skoordynowanej ricotty, kawałka wędzonego łososia i awokado na właściwie skoordynowanym naleśniku.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *