Z farszem pieczarkowo tuńczykowym.
zapiekane naleśniki – lista składników:
- sól i pieprz
- olej do smażenia
- Ser żółty pełnotłusty
- Pieczarki 25 dag
- naleśniki 8 szt (mąka, woda, jajo, sól, olej do smażenia
- farsz: tuńczyk w oleju puszka
- Cebula
- Oliwki garść
zapiekane naleśniki Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inna receptura
Wykorzystaj resztki naleśników z innego dania, bo to wymaga mniej wysiłku. Ugotowałam, roztrzepałam jajko ze szklanką mąki i wodą z odrobiną soli. Ciasto powinno dać się polać. Smażyłam je na rozgrzanym oleju do uzyskania złocistego koloru. Do zrumienionej cebuli, która została upieczona, dodałam obrane i pokrojone pieczarki. Doprawiłam solą i pieprzem pod koniec. Jeśli zostaną wcześniej posolone, wypuszczą za dużo soku, co opóźni proces redukcji. 2 Do każdego naleśnika dodałam ser, tuńczyka, pokrojone oliwki i łyżkę pieczarek. 3 Podobnie skończyłem przeniesione ciepłe bułeczki z rybą, oliwkami i serem cheddar w wysmarowanym naczyniu. Piekłam je 25 minut w 200 stopniach. 4 Ciesz się 🙂
Dodaj komentarz