Jak zrobić Zapiekane naleśniki

Z farszem pieczarkowo tuńczykowym.

zapiekane naleśniki – lista składników:

  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
  • Ser żółty pełnotłusty
  • Pieczarki 25 dag
  • naleśniki 8 szt (mąka, woda, jajo, sól, olej do smażenia
  • farsz: tuńczyk w oleju puszka
  • Cebula
  • Oliwki garść

zapiekane naleśniki Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna receptura

Wykorzystaj resztki naleśników z innego dania, bo to wymaga mniej wysiłku. Ugotowałam, roztrzepałam jajko ze szklanką mąki i wodą z odrobiną soli. Ciasto powinno dać się polać. Smażyłam je na rozgrzanym oleju do uzyskania złocistego koloru. Do zrumienionej cebuli, która została upieczona, dodałam obrane i pokrojone pieczarki. Doprawiłam solą i pieprzem pod koniec. Jeśli zostaną wcześniej posolone, wypuszczą za dużo soku, co opóźni proces redukcji. 2 Do każdego naleśnika dodałam ser, tuńczyka, pokrojone oliwki i łyżkę pieczarek. 3 Podobnie skończyłem przeniesione ciepłe bułeczki z rybą, oliwkami i serem cheddar w wysmarowanym naczyniu. Piekłam je 25 minut w 200 stopniach. 4 Ciesz się 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *