Jak zrobić Zapiekane naleśniki z soczewicą, serkiem i papryką

naleśniki z soczewicą – składniki:

  • olej do smażenia
  • 1 duży ząbek czosnku
  • garść żółtego sera
  • szczypta proszku do pieczenia
  • naczynie żaroodporne
  • 1 szklanka mąki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • pszennej
  • sól
  • 150 gram serka kanapkowego
  • pieprz
  • 1 łyżka smalcu z jabłkiem
  • 1/2 czerwonej papryki
  • mały kawałek imbiru
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mleka
  • 3/4 szklanki czerwonej soczewicy
  • około 2 szklanek wody – do gotowania soczewicy
  • garść żółtego sera

naleśniki z soczewicą Przygotowanie

Zobacz także: inna receptura

soczewicy, sera i papryki zapiekane w naleśniki W misce łączymy składniki na ciasto naleśnikowe. Odstawiamy na około trzydzieści minut. Przed przełożeniem na durszlak soczewica powinna być gotowana przez około 15 minut. Dajemy do ostygnięcia. Paprykę po umyciu pokroić w kwadraty 3D. Obierz cebulę, czosnek i imbir i pokrój w kształty. W gorącym oleju ptysie można smażyć. Następnie, w tym momencie, dodaj pokrojone warzywa i tłuszcz na patelnię i smaż przez około 5 minut, pozostawiając trochę do zaprojektowania. Połącz mocowania farszu jak jedno w misce. Ciepłe bułeczki posmarować skoordynowaną masą i zawinąć w kopertę. W naczyniu żaroodpornym posypać smażonymi warzywami i serem. W nagrzanym piekarniku piec 15 minut w 200 stopniach.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *