Jak zrobić Zapiekane naleśniki z serem białym i masłem

Pyszne naleśniki z serem. Zapiekane w piekarniku z cukrem i masłem. Obłędne w smaku i bardzo chrupiące. Zróbcie, a będziecie zachwyceni. Gdy masło z cukrem się rozpuści powstanie wtedy pyszna i bardzo chrupiąca skorupka. Są idealne na podwieczorek czy poczęstunek, a nawet na słodki obiad czy kolację.

zapiekane naleśniki z serem – lista składników:

  • półtorej szklanki mąki tortowej
  • 1 cukier waniliowy
  • cukier według uznania
  • półtorej szklanki mleka
  • 1 żółtko
  • Na nadzienie:
  • 1 cukier waniliowy
  • cukier do smaku
  • 1 budyń waniliowy ( bez cukru i na pół litra mleka )
  • Dodatkowo:
  • 30 dag sera białego tłustego
  • Na ciasto:
  • 2 jajka
  • cukier do smaku
  • masło 82 % ( około 1-2 łyżki )
  • 1 budyń waniliowy ( bez cukru i na pół litra mleka )
  • 5 łyżek gęstej kwaśnej śmietany 18 %
  • domowa ulubiona konfitura ( według uznania )

zapiekane naleśniki z serem Przygotowanie:

Zobacz także: naleśniki z mascarpone

1. Wymieszaj składniki ciasta w misce, aż masa będzie gładka i pozbawiona wypukłości. Następnie zrób delikatne naleśniki. Gorące bułeczki są schłodzone. W zależności od wielkości patelni otrzymasz ich około 12. 2. Dodaj nadmiar mocowań i po umyciu skrzepu wymieszaj widelcem. 3. Użyj margaryny do smarowania patelni lub patelni do pieczenia. Przed złożeniem ostudzonych naleśników w kopertę i ułożeniem na patelni posmaruj je serem. 4. Złożone naleśniki posypać masłem i wiórkami cukru.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *