Jak zrobić Wytrawne muffinki z szynką i serem

Muffinki w wersji wytrawnej, z dodatkiem żółtego sera i szynki. Dobrze smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.

wytrawne muffinki z szynką i serem – składniki:

  • proszek do pieczenia 4 łyżeczki
  • olej rzepakowy 100 ml
  • mąka pszenna 300 gram
  • mleko 1 szklanka
  • pieprz
  • szynka wędzona 200 gram
  • ser żółty 100 gram
  • papryka ostra 1/2 łyżeczki
  • sól

wytrawne muffinki z szynką i serem Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: inna receptura

1. Wędzoną szynkę i cheddar należy pokroić w małe, trójwymiarowe kwadraty. Połącz mąkę i proszek do pieczenia w dużej misce. W innej misce połącz jajka, olej i mleko. Mieszamy trzepaczką. Łączniki suche należy mieszać z łącznikami mokrymi do momentu ich połączenia. Dodaj paprykę, sól i pieprz. Wymieszaj cheddar i szynkę z hitterem przed opróżnieniem go do naczynia do pieczenia wyłożonego papierowymi kubkami. Muffinki pieczemy z termoobiegiem przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podajemy na ciepło lub na zimno. Weź udział w posiłku 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *