Jak zrobić Włoskie ciasteczka z migdałami do czerwonego wina

Ciasteczka z migdałami z dodatkiem skórki pomarańczowej przed zjedzeniem zazwyczaj zanurza się w czerwonym słodkim winie lub mocnej kawie. U nas sprawdzają się jako słodka przekąska na „wyjeździe” i smaczny dodatek do kawy. Piecze się je dwukrotnie, dzięki czemu są kruche i chrupiące.

Składniki na włoskie ciasteczka:

  • 2 łyżki ciemnego kakao
  • 50 g oleju kokosowego lub masła o temperaturze pokojowej
  • 200 g migdałów bez skórki
  • 480 g mąki
  • 200 g cukru
  • odrobina cynamonu
  • 4 jajka
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • skórka tarta z pomarańczy

włoskie ciasteczka Jak zrobić:

Zobacz także: inna ciekawa recepturka


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *