Dziś proponujemy jeden z klasyków włoskiej kuchni, czyli chrupiące, lekko słodkie ciasteczka Cantucci. Tradycyjnie składają się wyłącznie z mąki, cukru, jaj oraz migdałów, my proponujemy dodać też aromatyczną skórkę z cytryny. Najlepiej smakują jako dodatek do świeżych soków, win i deserów, oczywiście uprzednio namaczając je w jednym ze wspomnianych wcześniej napojów. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
włoskie ciasteczka migdałowe – lista składników:
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 250 gramów mąki pszennej (typ 450)
- 100 gramów cukru trzcinowego
- 50 gram całych migdałów
- 50 gram drobno siekanych migdałów
- Szczypta soli
- Otarta skórka z 1 cytryny
- 3 jajka
włoskie ciasteczka migdałowe Przygotowanie
Zobacz również: kruche ciasteczka kokosowe
Dodaj komentarz