babeczki z marmoladą – lista składników:
- marmolada
- 3 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ¾ szklanki cukru
- ½ szklanki mleka
- 1 szklanka mąki
- ½ szklanki oleju
babeczki z marmoladą Przygotowanie
Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis
Babeczki wielkanocne z nadzieniem galaretkowym Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie stopniowo dodajemy cukier i dalej ubijamy. Kontynuuj mieszanie jednego żółtka ze stałą pianką. Następnie należy dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Mieszaj powoli, stopniowo dodając mleko. Mieszaj olej z ciastem od tego momentu, aż utworzy jednolitą mieszaninę. Każda foremka na muffinki powinna pomieścić około łyżki ciasta. Na środek nałożyć łyżkę ciasta, a następnie jeszcze jedną łyżkę galaretki, tak aby całkowicie przykryła konfitury. Na blasze do pieczenia piecz papierowe foremki przez 20 do 25 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza. Jeśli lubisz bardzo słodkie babeczki, po ostygnięciu możesz posypać je cukrem pudrem.
Dodaj komentarz