Jak zrobić Waniliowe babeczki z jagodami

Nadszedł czas rozmrożenia zapasów jagód z lata. Padło na babeczki, bo najszybciej. Babeczki wyszły wilgotne i mocno pachnące wanilią. Jagody sprawiły, że zatęskniłam za latem. Niestety znikają znacznie szybciej, niż sie je przygotowuje, choć przygotowanie , ich to naprawdę ekspres

Składniki na waniliowe babeczki:

  • 2 jajka L
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki cukru
  • 200 ml jagód

waniliowe babeczki Przygotowanie

Zobacz także: inna ciekawa receptura

1. Przesiej mąkę i proszek do pieczenia razem do miski. Rozgrzej brojler do 18 stopni Celsjusza. Następnie dokładnie wymieszaj jajka, cukier, cukier waniliowy, mleko i olej. Młode jagody prać na sucho; można wykorzystać mrożone jagody, pod warunkiem, że nie zostaną one wcześniej rozmrożone. Dodaj go również do ciasta. Za pomocą szpatułki delikatnie wymieszaj. Do wyłożenia foremek na babeczki można użyć papieru do pieczenia. Wypełnij foremki do 1/3 wysokości formy. Suche należy piec przez dwie godziny lub do momentu, aż się sklei. Miłego posiłku!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *