Składniki na walentynkowe muffinki:
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej ,
- 1/2 opakowania czerwonych landrynek
- 125 ml olej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1/2 szklanki kawy rozpuszczalnej,
- 1 szt jajko
- 2 łyżki cukru pudru do posypania,
- słonecznikowy
- 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej,
- 200 g mąki
walentynkowe muffinki Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura
Bułki na Walentynki: Po pokrojeniu czekolady na mniejsze kawałki, umieść ją w kąpieli wodnej do rozpuszczenia. W dwóch oddzielnych miskach połącz suche i mokre składniki, jednocześnie ubijając jajko. Od tego momentu połącz je całkowicie w jedno. Piecz babeczki przez około 20 do 25 minut lub do momentu, gdy test wykałaczką wykaże, że są suche po przełożeniu do przygotowanej formy. Zostawić do ostygnięcia, a następnie oprószyć cukrem pudrem (można pominąć). Zmiażdż twarde cukierki tłuczkiem do mięsa w torbie. Użyj foremek w kształcie serca i papieru do pieczenia, aby wyłożyć blachę do pieczenia. Nadziewamy je pokruszonymi cukierkami. Ostrożnie przenieś go do lodówki po ostygnięciu i rozpuszczeniu w brojlerach. Udekoruj babeczki po wyjęciu z foremek.
Dodaj komentarz