wspaniały zapach i smak, deser dla wielbicieli marcepana i nie tylko 🙂
muffinki marcepanowe – składniki:
- płatki migdałowe, do posypania
- Olej słonecznikowy, 6 łyżek
- sól, szczypta
- jajka, 2
- marcepan, 20 dag
- proszek do pieczenia, 1 łyżka
- cukier, 15 dag
- mleko, 200 ml
- olejek migdałowy, łyżeczka
- mąka, 26 dag
muffinki marcepanowe Jak przygotować:
Zobacz również: inna ciekawa recepturka
jednej misce połącz suche składniki i marcepan, który został przetarty przez duże otwory tarki. Zmieszaj mokre mocowania w kolejnej misce. Jeśli nadal są grudki, wymieszaj zawartość obu naczyń razem łyżką, aż dobrze się połączą. 2 Formę do muffinek wyłóż papierowymi papilotkami i napełnij ją ciastem mniej więcej do połowy; ten krok jest opcjonalny. 3/4 wysokości formy). Posypać płatkami migdałów. 3 Przygotuj się w temperaturze 200 stopni przez blisko 20 minut. 4 Zapraszamy 🙂
Dodaj komentarz