Jak zrobić walentynkowe muffinki marcepanowe

wspaniały zapach i smak, deser dla wielbicieli marcepana i nie tylko 🙂

muffinki marcepanowe – składniki:

  • płatki migdałowe, do posypania
  • Olej słonecznikowy, 6 łyżek
  • sól, szczypta
  • jajka, 2
  • marcepan, 20 dag
  • proszek do pieczenia, 1 łyżka
  • cukier, 15 dag
  • mleko, 200 ml
  • olejek migdałowy, łyżeczka
  • mąka, 26 dag

muffinki marcepanowe Jak przygotować:

Zobacz również: inna ciekawa recepturka

jednej misce połącz suche składniki i marcepan, który został przetarty przez duże otwory tarki. Zmieszaj mokre mocowania w kolejnej misce. Jeśli nadal są grudki, wymieszaj zawartość obu naczyń razem łyżką, aż dobrze się połączą. 2 Formę do muffinek wyłóż papierowymi papilotkami i napełnij ją ciastem mniej więcej do połowy; ten krok jest opcjonalny. 3/4 wysokości formy). Posypać płatkami migdałów. 3 Przygotuj się w temperaturze 200 stopni przez blisko 20 minut. 4 Zapraszamy 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *