Jak zrobić Twarogowe babeczki z makiem i rodzynkami

Smaczne, idealne do porannej kawy.

twarogowe babeczki – lista składników:

  • szczypta soli
  • 200 g ser mascarpone
  • 2 szt. jajka
  • 50 g masła pokojowej temp.
  • 100 g cukru
  • 200 g śmietany kremówki 36 %
  • 1 łyżeczka sok z cytryny
  • 100 g cukru
  • 1 łyżka sok z cytryny
  • 250 g twaróg
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 150 g mąki
  • 100 g rodzynki
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki maku
  • Krem:

twarogowe babeczki Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *