Jak zrobić Truskawkowe muffinki z truskawką

Składniki na truskawkowe muffinki:

  • 200 g jogurtu
  • 70 ml mleka
  • 6 truskawek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier puder do posypania
  • 3 łyżki konfitury truskawkowej
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 50 ml oleju
  • 2,5 szklanki mąki
  • 1/2 łyżeczki sody

truskawkowe muffinki Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Herbatniki truskawkowe: W dużej misce połącz jajka, mleko, olej i zwykły jogurt. Następnie dżem należy dokładnie wymieszać z masą. Przesącz razem mąkę i proszek do pieczenia w następnej misce. Dodaj pop, cukier i sól. Dodaj mokre dekoracje do suchych dekoracji i szybko i dokładnie wymieszaj. Do wypełnienia form silikonowych należy użyć kombinacji jak największych rozmiarów. Po umyciu i wysuszeniu usuń szypułki z truskawek. Każdą truskawkę należy przekroić na pół. Niewielka ilość połówki truskawki powinna trafić do każdej tortownicy. Pieczemy około 20 minut w 200 stopniach. Po ostygnięciu i wyjęciu z pieca wyjąć z foremek. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Weź udział w kolacji!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *