Składniki na truskawkowe muffinki:
- 200 g jogurtu
- 70 ml mleka
- 6 truskawek
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier puder do posypania
- 3 łyżki konfitury truskawkowej
- 2 jajka
- szczypta soli
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 50 ml oleju
- 2,5 szklanki mąki
- 1/2 łyżeczki sody
truskawkowe muffinki Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: inna receptura
Herbatniki truskawkowe: W dużej misce połącz jajka, mleko, olej i zwykły jogurt. Następnie dżem należy dokładnie wymieszać z masą. Przesącz razem mąkę i proszek do pieczenia w następnej misce. Dodaj pop, cukier i sól. Dodaj mokre dekoracje do suchych dekoracji i szybko i dokładnie wymieszaj. Do wypełnienia form silikonowych należy użyć kombinacji jak największych rozmiarów. Po umyciu i wysuszeniu usuń szypułki z truskawek. Każdą truskawkę należy przekroić na pół. Niewielka ilość połówki truskawki powinna trafić do każdej tortownicy. Pieczemy około 20 minut w 200 stopniach. Po ostygnięciu i wyjęciu z pieca wyjąć z foremek. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Weź udział w kolacji!
Dodaj komentarz