Jak zrobić „Tanie pączki”

Stary niezawodny przepis a pączki wyjątkowo smaczne.

tanie pączki – składniki:

  • 1/2 kg. mąki
  • szkl. powideł śliwkowych
  • 3 łyżki cukru
  • kilka kropli olejku rumowego
  • 3 dkg. drożdży
  • 3 żółtka
  • cukier puder z waniliowym do posypania
  • 1,5 szkl. mleka
  • smalec do smażenia
  • 1 łyżka masła
  • plaska łyżeczka soli

tanie pączki Jak zrobić:

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

Aby rozbić drożdże, do ciepłego mleka dodaj jedną płaską łyżeczkę mąki i jedną łyżeczkę cukru. 2 Gdy osiągną dojrzałość, wymieszaj je z mąką. Dodaj żółtka, cukier, letnie mleko i szczyptę soli. 3 Dodaj rozdrobniony tłuszcz blisko zakończenia stosowania postępu w kierunku mieszanki. Przykryj materiałem i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym regionie. 4 Rozwałkuj masę na grubość 0,5 centymetra, napełnij każdy pączek łyżeczką powidła śliwkowego, przykryj ciastem i wykrój szklanką. Smażymy z obu stron na gorącym oleju do uzyskania idealnej konsystencji. Po przełożeniu na papierowy ręcznik posypać cukrem pudrem lub lukrem. 5 – Lukier: Połącz 2-3 łyżki cukru pudru z 1-2 łyżkami ciepłej wody. Budyń z pączkami: Budyń ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając jedno żółtko i jedną łyżeczkę mąki pszennej. Z bitą śmietaną, pączki: 400 ml. 30% schłodzonej śmietanki i porcja cukru pudru Weź udział w uczcie.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *