Jak zrobić Szybki sos czosnkowy do wędlin i sałatek

Składniki na szybki sos czosnkowy:

  • sól
  • 1/2 szklanki jogurtu
  • biały
  • 5 ząbków czosnku
  • 3 łyżki majonezu
  • pieprz

szybki sos czosnkowy Przygotowanie:

Zobacz również: inna receptura

Szybki sos czosnkowy do mięs i blendów W misce przełożyć majonez, dodać jogurt, wymieszać. Sól należy nakładać na czosnek po jego obraniu, zmiażdżeniu lub wyciśnięciu. Przed dodaniem jogurtu i majonezu doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem. Podawać do sałatek, kiełbasek i pieczonych mięs.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *