Jak zrobić Szpinakowe gofry bubble z kozim serem i łososiem

Gofry bubble to gofry o strukturze bąbelków, zwinięte w rożek, z pewnością zachwycą Waszych gości i będą hitem domowego stołu. Chrupiące, lekkie gofry z nutą szpinaku, białym kozim serem i aromatycznym łososiem to świetny pomysł na wspólne śniadanie w gronie najbliższych.

gofry bubble – składniki:

  • 200g kremowego sera koziego
  • garść świeżego szpinaku
  • Gofry szpinakowe:
  • 4 rzodkiewki
  • 100g szpinaku rozdrobnionego
  • 3 jajka
  • Dodatkowo:
  • 240g wędzonego łososia
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • garść świeżego posiekanego koperku
  • kilka plasterków zielonego ogórka
  • 130g mąki pszennej
  • sól
  • 50ml mleka
  • pieprz
  • olej do wysmarowania gofrownicy

gofry bubble Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inna receptura

1. Dodając szczyptę soli, ubij białka na sztywną pianę. Za pomocą blendera zmiksuj białka, mleko, mąkę w proszku i szpinak, który został rozgnieciony z dużą ilością wody na jednolitą masę. Następnie w tym momencie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 2. Naoliwić gofrownicę, wlać do niej przygotowane wcześniej ciasto w grupach i podgrzewać przez 5 do 6 minut (w zależności od mocy gofrownicy). Na metalowej kratce gotowe gofry ze szpinakiem lekko studzą. 3. Każdy gofr należy złożyć w rożek, posypać kozim serem, ułożyć z koperkiem, łososiem, ogórkiem i liśćmi szpinaku, a następnie zwinąć.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *