Jak zrobić Szpinakowe babeczki i tarta z fetą

szpinakowe babeczki – składniki:

  • 60 ml oleju
  • feta
  • 1 łyżka masła
  • 1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 200 g sera
  • 250 g młodego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 125 ml kwaśnej śmietany
  • 350 g mąki
  • pszennej

szpinakowe babeczki Jak przygotować:

Zobacz także: naleśniki dyniowe

Ciasteczka ze szpinakiem i tarta z fetą Czosnek i szpinak podsmażamy na patelni przez jakiś czas. Połącz mąkę i proszek do pieczenia w jednej misce; W drugim stopniowo mieszaj mąkę z lekko ubitymi jajkami, olejem i śmietaną. Będzie bardzo lepki, jak większość uważa za normalny — niezbyt skromny ani nadmiernie gruby. Dopraw solą i pieprzem, dodaj szpinak i pokrojoną w kostkę fetę, delikatnie wymieszaj. Możesz albo szybko umieścić gotową mieszankę na wysmarowanej masłem blasze do pieczenia i przygotować coś prawie identycznego jak tara lub pizza, dodając swoje ulubione mocowania, lub możesz wypełnić foremki do 1/3 poziomu. W mojej wersji użyłam suszonej papryczki cebulowej.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *