Jak zrobić Serowe mini pączki z mąki pełnoziarnistej, bez cukru

Ostatnie dni karnawału to dobra pora, aby przygotować takie pączuszki. To nieco zdrowsza wersja – z mąki orkiszowej pełnoziarnistej, z dodatkiem ksylitolu. Bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu 🙂

pączki z mąki pełnoziarnistej – lista składników:

  • 1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej
  • zmielony ksylitol do posypania
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • 1/2 płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 czubate łyżki ksylitolu
  • 2 jajka
  • olej do smażenia
  • 200 g twarożku kanapkowo-sernikowego
  • 1 niepełna łyżka spirytusu

pączki z mąki pełnoziarnistej Jak zrobić

A może spodoba Ci się także: inna receptura

1. Białka ubić z odrobiną soli na sztywną pianę. W miarę postępów ubij ksylitol, a następnie dodaj żółtka, śmietanę i ser cheddar w trzech do czterech częściach. Mikserem zmiksować. Dodaj mąkę przesianą z popem do pieczenia i proszkiem do pieczenia do mieszanki jajeczno-cheddar i mieszaj przez jakiś czas. Uwzględnij duszę. 2. W garnku rozgrzej olej i za pomocą dwóch łyżeczek podziel biszkopt na małe kawałki (weź łyżeczkę mieszanki i następną łyżeczką wsuń ją do oleju). Przejdź na przeciwną stronę i pal przez dłuższą chwilę. Rozsmaruj zmielony ksylitol na ręczniku kuchennym po wyeliminowaniu spalonych pączków.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *