Jak zrobić Rosyjskie naleśniki z konfiturą

Składniki na rosyjskie naleśniki:

  • cukier puder do posypania
  • konfitury owocowe
  • tłuszcz do smażenia
  • 2 szkl mleka
  • 250 g mąki
  • 2 łyżeczki cukru
  • 5 jajek

rosyjskie naleśniki Jak zrobić

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Ciepłe bułeczki z dżemem z Rosji: Do białek dodać cukier i dalej ubijać na sztywną pianę. Po wymieszaniu mąki, mleka i żółtek naleśniki smaży się na tłuszczu. Nałożyć dżem do posmarowania, przekroić pięćdziesiąt, rozsmarować łyżeczkę dżemu na niekończącym się wierzchu cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *