puszyste muffinki – lista składników:
- gałka
- kolorowy
- bazylia
- morska
- pieprz
- czubrica zielona do smaku
- muszkatołowa
- 1 opakowanie brukselki
- manny
- 2 gotowane marchewki
- 1 łyżka kaszy
- 6 jaj
- sól
- 100 g groszku zielonego z puszki
- 1 cebula
- 3 łyżki śmietany
- 2 ząbki czosnku
puszyste muffinki Przygotowanie:
Zobacz także: inny ciekawy przepis
Wełniane bułeczki z brukselką i warzywami Brukselka – nie rozmrażaj! Wrzucić do osolonej, wrzącej wody na około 5 minut do zbielenia. Podzielić materiał na pół lub mniejsze kawałki i przecedzić przez sitko. Marynowaną brukselkę i pokrojoną marchewkę doprawiamy solą i pieprzem do smaku przed duszeniem na patelni z łyżką margaryny. Czosnek i cebulę drobno siekamy i obieramy. Za pomocą prasy naciśnij czosnek. Zamieszać. W blenderze ubij jajka, aż będą kremowe. Dodaj semolinę i dobrze wymieszaj. Doprawiamy do smaku gałką muszkatołową i bazylią. W zależności od wielkości rozsmarować bułkę tartą na 7-8 glinianych kokilkach, na spód ułożyć warzywa, a następnie polać je masą jajeczną. Brojler powinien być ustawiony na 180 stopni Celsjusza. Kokilki należy zanurzyć do połowy w parującej gorącej wodzie w większym naczyniu na 20 minut lub do całkowitego stężenia masy. Podawać gorące z świeżymi listkami bazylii na wierzchu. Sugeruję!
Dodaj komentarz