Jak zrobić Puszyste gofry z musem jabłkowym

puszyste gofry – składniki:

  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 szklanki mąki
  • 4 łyżki cukru
  • Na mus: 4-5 słodkich jabłek
  • 1/2 szklanki oleju lub rozpuszczonej margaryny
  • 1 3/4 szklanki mleka
  • Na gofry: 2 jajka
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 3-4 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

puszyste gofry Przygotowanie:

Zobacz również: inna ciekawa recepturka

Wafle: Kruche wafle z purée owocowym Użyj blendera lub trzepaczki, aby skonsolidować mocowania jako całość. Do ciasta można dodać cukier waniliowy z połowy opakowania. Przed nagrzaniem gofrownicy posmaruj ją masłem. Piecz każdy wafelek na złoty kolor, raz obracając, przez 5-7 minut. Mus z jabłek: Jabłka umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wlej sok z cytryny do zmielonych jabłek w garnku, aby się nie zgubiły. Dodając cukier, gotuj, aż stanie się musem. Nałóż mus na upieczone gofry przed podaniem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *