puszyste gofry – składniki:
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 szklanki mąki
- 4 łyżki cukru
- Na mus: 4-5 słodkich jabłek
- 1/2 szklanki oleju lub rozpuszczonej margaryny
- 1 3/4 szklanki mleka
- Na gofry: 2 jajka
- 1/4 łyżeczki soli
- 3-4 łyżki cukru
- 1 łyżeczka soku z cytryny
puszyste gofry Przygotowanie:
Zobacz również: inna ciekawa recepturka
Wafle: Kruche wafle z purée owocowym Użyj blendera lub trzepaczki, aby skonsolidować mocowania jako całość. Do ciasta można dodać cukier waniliowy z połowy opakowania. Przed nagrzaniem gofrownicy posmaruj ją masłem. Piecz każdy wafelek na złoty kolor, raz obracając, przez 5-7 minut. Mus z jabłek: Jabłka umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wlej sok z cytryny do zmielonych jabłek w garnku, aby się nie zgubiły. Dodając cukier, gotuj, aż stanie się musem. Nałóż mus na upieczone gofry przed podaniem.
Dodaj komentarz