Jak zrobić Proste Babeczki

Jest to prosty i łatwy przepis, który możecie dowolnie mieszać i zmieniać składniki. Przygotowując mini babeczki piernikowe kierowałam się głównie smakiem i aromatem. Przygotowując mini babeczki piernikowe kierowałam się głównie smakiem i aromatem. Babeczki to popularna forma małych wypieków. Ich najpopularniejszymi siostrami są amerykańskie muffiny, które przygotowywane są w różnych wariantach smakowych, a tymi najbardziej uwielbianymi są klasyczne waniliowe lub czekoladowe.
Babeczki z rabarbarem to wyśmienita propozycja babeczek z dodatkiem kwaśno słodkiej rośliny. Rabarbar to jedna z najpopularniejszych roślin w okresie letnim. Z jego użyciem najczęściej przygotowywany jest kompot z jabłkami lub truskawkami oraz ciasto drożdżowe, lub jogurtowe. Jest on bardzo popularny w Wielkiej Brytanii i jest on tam powszechnie nazywany rośliną do ciast. Rabarbar im mniej dojrzały tym jest bardziej kwaśny. Dojrzałość rabarbaru rozpoznajemy po jego kolorze, ten zielony z odrobiną koloru czerwono różowego jest niedojrzały, im bardziej różowy, tym bardziej dojrzały. Ten różowy kolor nadaje kompotowi wyjątkowy kolor. Rabarbar jest bardzo zdrowy, jest bogaty w witaminę C, witaminę E oraz witaminę A, a także potas i fosfor. Rabarbarowe muffiny możesz przerobić na bardzo zdrowy wypiek, zamieniając jedynie dwa składniki. Zamiast mąki pszennej tortowej wykorzystaj mąkę pszenną pełnoziarnistą, a zamiast cukru białego użyj ksylitolu lub erytrytolu, możesz nawet wymienić tylko połowę cukru, a babeczki już będą zdrowsze. Takie muffiny idealnie sprawdzą się na drugie śniadanie lub jako dodatek do drugiego śniadania, a także jako podwieczorek i słodka przekąska na przykład na imprezie czy spotkaniu. Przepis na babeczki z rabarbarem jest bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu. Muffiny z rabarbarem możesz wykonać także z dodatkiem truskawek czy kruszonki. Rabarbar świetnie skomponuje się także z jabłkami czy morelami. Możesz eksperymentować z różnymi połączeniami, jednak nie zapomnij wykonać babeczek z samym rabarbarem.
Proste babeczki z rabarbarem idealnie sprawdzą się na wiosenny czy letni szybki i łatwy wypiek. Te małe babeczki są pełne wyśmienitego smaku i aromatu. Z powodzeniem wykonasz je z pomocą dzieci. Ciacho do kawy na raz. Bardzo proste babeczki w przygotowaniu. Sprawdza się idealne do niedzielnej kawki. Prace przy nich moNa podzielić sobie na dwa dni. W pierwszym upiec spody a w drugim dniu budynki udekorować.
zapraszam na swój Instagram oraz kanał Youtube gdzie gromadzę również przepisy z filmikami krok po kroku. Proste babeczki, które spokojnie można postawić na wigilijnym stole. Babeczki, czyli
muffinki nadziane makiem
, a dokładniej gotowym nadzieniem makowym razem z bakaliami. Proste i pyszne. Zrobienie ich zajmie Wam 5 minut, potem 20 minut w piekarniku, lukier… i voila. W pół godziny gotowe będą pyszne muffinki, które zrobią furorę podczas Świąt. 🙂
U mnie zrobiły przed Świętami, a na wigilijnym stole na pewno się znajdą. Po pierwsze są pyszne, po drugie z makiem (uwielbiam mak), a po trzecie szybkie i zawsze się udają. Ja swoje
muffinki z makiem
udekorowałam lukrem i świeżą żurawiną. Lubię smak kwaskowatej żurawiny w połączeniu ze słodyczą cukru i aromatem maku. Ale można przybrać je dowolnie lub zostawić tylko pod osłonką z lukru. Smacznego. Proste babeczki z rabarbarem idealnie sprawdzą się na wiosenny czy letni szybki i łatwy wypiek. Proste babeczki, które spokojnie można postawić na wigilijnym stole.

proste babeczki – składniki:

  • 9,5 łyżek cukru,
  • 2 jajka
  • łyżeczka soli
  • szklanka mąki
  • 4 łyżki mleka
  • 9 łyżek masła
  • 2,5 łyżki proszku do pieczenia,

proste babeczki Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inna receptura

Krem rozsmarować z cukrem, aż będzie gładki i puszysty, aby uzyskać klarowne babeczki. Mąkę i proszek do pieczenia należy wymieszać w innej misce. Dodać mąkę, mleko i jajka. Idę z tym jako jedność. Tak samo przekładam do foremek na 11-12 bułek (z reguły używam silikonowych, ale papierowe wypełniam dodatkowo) i wkładam do nagrzanego brojlera. Piec w temperaturze 180°C przez 15 do 20 minut, w zależności od piekarnika. Pozwoliłem im ostygnąć po usunięciu ich z pieca. Pieczone babeczki zazwyczaj otrzymują ode mnie bitą śmietanę i żywą posypkę. W tym momencie wydają się niezwykle kuszące: 3


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *