Jak zrobić Piernikowe muffinki z rodzynkami i orzeszkami

Składniki na muffinki z rodzynkami:

  • 1/4 szklanki orzeszków ziemnych
  • 4 łyżki cukru
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • pół szklanki rodzynek
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżka przyprawy do piernika
  • 12,5 dag masła lub margaryny
  • 2 jajka

muffinki z rodzynkami Jak przygotować:

Zobacz również: inny przepis

Piernikowe ciastka z orzechami i rodzynkami 1. Z cukrem i aromatem piernikowym ubić wrażliwą pastę lub margarynę na gładką masę. Dodaj jedno jajko i ponownie ubij. Dodać mąkę, kakao i proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Dodać rodzynki i orzechy i dokładnie wymieszać. 2. Za pomocą papierowych kubeczków przełóż ciasto do formy na muffinki. W 180 stopniach piec około 25 do 30 minut. Za pomocą suchego patyczka decydujemy, czy zostały przygotowane. schłodzone, gotowe i podane. 4. Mam nadzieję, że posiłek ci smakuje. Wskazówki: kubek o pojemności 250 mililitrów. Z podanego przepisu powstaje dwanaście ciastek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *