Jak zrobić Piernikowe muffinki z kremem malinowym

muffinki z kremem malinowym – lista składników:

  • 1 budyń malinowy
  • gwiazdeczki do ozdoby
  • Krem malinowy:
  • 1 łyżka kakao
  • 5 łyżek marmolady jabłkowej
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka przyprawy korzennej do piernika
  • 1 szklanka śmietany
  • 4 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki cukru pudru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • pszennej
  • 25 dkg margaryny
  • Składniki na 24 muffinki 🙂
  • 2 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka sody
  • 2 jajka

muffinki z kremem malinowym Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura

Piernikowe ciasteczka nadziewane dżemem Ciasto: W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier i inne suche składniki. W innej misce połącz mleko, miód, jajka i olej z suchymi składnikami. Tak szybko, jak to możliwe, połącz wszystkie ozdoby, aż zostaną połączone. Za pomocą odtwarzacza napełnij kubki z herbatnikami do 66% pojemności. W temperaturze 180 stopni podgrzewaj babeczki przez 20 minut. rozwijamy się. Po ostygnięciu babeczek wyjmij najbardziej rzucające się w oczy części, obtocz je dokładnie w dżemie i sklej. Posyp babeczki wyrazistą posypką, zanim pokryjesz je skondensowaną czekoladą. W keksówce z tej mieszanki można również zrobić piernik, który jest szybki i pyszny.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *